Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Ενημέρωση από Σωματείο Συμβασιούχων Δασοπυροσβεστών Ελλάδος


Συνάδελφοι εδώ είμαστε για ακόμη μια φορά ώστε να μοιραστούμε ορισμένα πράγματα μαζί σας. Καταρχήν το θέμα πρόσληψης έχει πάρει το δρόμο του, ότι ήταν να κάνουμε το κάναμε. Είχαμε και σήμερα έναν τηλεφωνικό κύκλο επαφών κι όλοι μας διαβεβαίωσαν ότι 01/06 θα πάμε για δουλειά. Βέβαια μετά και τα τελευταία νέα που αρχίζουν να βγαίνουν στο φως της ενημέρωσης και στον κόσμο των δασοπυροσβεστών είναι ότι πέρυσι γινόταν προτάσεις από την ομοσπονδία για να δουλέψουμε τέσσερις μήνες ώστε καρπωθούν τα κονδύλια από τους συναδέλφους μας, τους πενταετείς. Το διαβάζαμε και δεν το πιστεύαμε και μπράβο στην συνάδελφο που το έβγαλε στο φως για να ξέρουμε και τι μας γίνεται. Βέβαια όσο δεν βγαίνουν να το διαψεύσουν οι κύριοι που κατηγορούνται ότι έκλειναν τέτοιες συμφωνίες κάτω από το τραπέζι είναι σαν να τα παραδέχονται όλα και συγχρόνως δεν έχουμε και λόγο να μην τα πιστεύουμε. Μήπως και φέτος προσπάθησαν να κάνουν τέτοιες συμφωνίες αλλά δεν τους βγήκε; Λέω μήπως αφού το έκαναν μια φορά για τη να μην το κάνουν και δεύτερη; Μάλλον φέτος δεν τους βγήκε γιατί βρήκαν εμπόδιο το σωματείο μας. Φαντάζεστε να μην τρέχαμε όλο το χειμώνα για να βγει το Π.Δ για τρία έτη με πεντάμηνες συμβάσεις; Φαντάζεστε τι μπορεί να έκαναν, ακόμα και συμφωνίες ώστε να μας στείλουν όλους σπίτι. Εμείς όμως είχαμε πάρει τα μηνύματα για το που πάει το πράγμα και αποφασίσαμε να πάρουμε την τύχη μας, στα χέρια μας. Δεν μπορούμε να πούμε συνάδελφοι ότι είμαστε ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα των πεντάμηνων συμβάσεων αλλά σκεφτείτε ότι μπορεί να  τελείωνε η σταδιοδρομία μας στο Π.Σ. από πέρυσι αφού σε καιρό κρίσης που διώχνουν κάθε μέρα  κόσμο  εμείς καταφέραμε με το Π.Δ να εξασφαλίσουμε έστω και πέντε μήνες εργασίας. Υπάρχουν συνάδελφοι, κόσμος που δεν δουλεύει ούτε μια μέρα τον χρόνο και είναι στους πινάκες των άνεργων πολύ καιρό, και μην ξεχνάτε το πιο βασικό, τα ένσημα. Που να βρεις ένσημα τέτοια εποχή που η μαύρη εργασία έχει φτάσει σε ποσοστά τεράστια. 

      Το κυριότερο είναι ότι συνεχίζουμε να έχουμε σχέση με το πυροσβεστικό σώμα έτσι ώστε να μας δοθεί ο χρόνος για να παλέψουμε την αποκατάσταση μας. Μετά την πρόσληψη μας θα ξεκινήσουμε να ερχόμαστε σε επαφή  με όλους τους φορείς που είναι υπεύθυνη για τον κλάδο μας. Γι αυτό συνάδελφοι σας θέλουμε δίπλα μας, μην αφήσετε να πάει χαμένη η προσπάθεια που ξεκινήσαμε, αν αποτύχουμε να ξέρεται ότι θα πάμε όλοι σπίτια μας. Μόνο με την αλληλοβοήθεια μπορούμε να τα καταφέρουμε και μετά από αυτά που βγαίνουν στο φώς, όπως για τις συμφωνίες που κλείνονται κάτω από το τραπέζι, σας καλούμε να έρθετε κοντά μας και όλοι μαζί να τους δώσουμε ένα μάθημα. Να ξέρετε ότι όλοι είναι συνένοχοι στα αίσχη που έκαναν εις βάρος μας η ομοσπονδία, δεν είναι μόνο ο πρόεδρος γιατί πίσω από τον πρόεδρο υπάρχει ολόκληρο Δ.Σ. Είναι δυνατόν να μην είχαν γνώση για αυτές τις συμφωνίες, ούτε είχε πάρει τίποτα το αυτί τους; Ας πούμε ότι δεν ήξεραν τίποτα, δεν βλέπω να βγαίνει κανένας να διαψεύσει τίποτα, εμείς πάντως περιμένουμε  με μεγάλη αγωνία να πάρουν θέση, το καζάνι βράζει κι άμα ξεχειλίσει θα κάψει πολλοί κόσμο.

     Συνάδελφοι πριν σας αφήσουμε πρέπει να σας παραθέσουμε ποιά αιτήματα βάζουμε στόχο να επιτύχουμε: 


  1.  Η εξαίρεση μας από το νόμο που μας πετάει έξω από το ταμείο ενεργείας.
  2.  Η απορρόφηση των επιλαχόντων.
  3.  Το θέμα με το δημοτικό μετά το ογδόντα.
  4.  Οι συνάδελφοι του 2009.
  5.  Η ένδυση μας γιατί τα ρούχα που είχε κάνει δωρεά η Alpha Bank δεν θα κρατήσουν για πολύ, κι αμα δεν ήταν τότε η συγκεκριμένη τράπεζα αμφιβάλω αν θα μας έδιναν ποτέ στολή, με πολιτικά ρούχα θα πηγαίναμε

Συνάδελφοι αυτά είναι τα πιο καίρια αιτήματα μας για την στιγμή και είμαστε έτοιμοι να τα διεκδικήσουμε. 

ΕΝΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ, ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΕΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΧΑΜΕΝΗ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΠΕΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΝΑ ΕΙΣΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΘΑ ΜΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ.